Wat kost een begrafenis?

wat kost een begrafenis

Hoewel veel mensen er nog helemaal niet mee bezig zijn, is het toch belangrijk om ook tijdens de bloei van uw leven al na te denken over uw begrafeniskosten. De kosten van een begrafenis kunnen namelijk zo hoog zijn, dat het verstandig kan zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering is een verzekering die u afsluit om uw kosten begrafenis te dekken voor uw nabestaanden, zodat zij na het organiseren van uw begrafenis niet in de financiƫle problemen komen. Want wat kost een begrafenis nou precies en hoe kan een begrafenisverzekering uw nabestaanden helpen deze kosten te dragen? Lees meer over begrafenisverzekeringen in dit artikel.

 

Wat kost een begrafenis precies?

Iedereen heeft andere wensen met betrekking tot de begrafenis. Zo zijn er mensen die het liefst een zeer sobere begrafenis willen na hun overlijden, maar zijn er ook mensen die een wat meer uitgebreide of exclusieve begrafenis voor ogen hebben voor na hun overlijden. De uiteindelijke begrafenis kosten die u dient te betalen om een begrafenis te organiseren, zijn afhankelijk van het soort begrafenis dat u voor ogen heeft. Dit betekent dat de kosten van een begrafenis nooit vast staan, maar per persoon verschillen. Bent u benieuwd wat de kosten van uw begrafenis zullen bedragen? Dan kunt u dit eenvoudig uitrekenen met een uitvaartverzorging kostenberekeningstool.

 

Een verzekering afsluiten voor uw begrafenis

Als u eenmaal weet wat uw begrafenis ongeveer gaat kosten, kunt u een begrafenisverzekering Dela afsluiten om de kosten van deze begrafenis te dekken. Heeft u bijvoorbeeld berekend dat uw begrafenis ongeveer 6000 euro gaat kosten en wilt u voorkomen dat uw nabestaanden met deze kosten komen te zitten na uw overlijden? Dan kunt u een Dela begrafenisverzekering afsluiten om de kosten van uw Dela begrafenis te vergoeden voor uw nabestaanden.

Als u een Dela uitvaartverzekering afsluit voor het organiseren van een Dela uitvaart, betaalt u iedere maand een vast bedrag aan premie om de kosten van uw uitvaart te dekken. Bent u overleden, dan wordt het vooraf afgesproken kapitaal van de begrafenisverzekering aan uw nabestaanden uitgekeerd. Dit bedrag kunnen zij gebruiken om uw begrafenis te organiseren en te bekostigen en als er nog een deel van het bedrag over is, wordt dit bedrag ook uitgekeerd. En omdat de begrafenisverzekering aftrekbaar is van de belasting, is het afsluiten van een verzekering voor uw uitvaart zowel interessant voor u als voor uw nabestaanden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *