Wat is een schuldsaldoverzekering?

wat is een schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering is een soort levensverzekering. Zo sluit u de verzekering af om het risico van uw overlijden te beperken voor uw nabestaanden, waarbij er voornamelijk wordt gekeken naar het beperken van de kosten van uw overlijden voor uw nabestaanden. Wat een schuldsaldoverzekering precies is en waarom u de verzekering afsluit, leest u in dit artikel.

 

Wat is een schuldsaldoverzekering: korte introductie

Een schuldsaldoverzekering is een verzekering die u afsluit bij het afsluiten van een hypothecaire lening. Zo sluit u de verzekering af om ervoor te zorgen dat het nog niet terugbetaalde bedrag van uw lening door de verzekeringsmaatschappij wordt betaald als u overlijdt voor de volledige hypotheek van uw woning terugbetaald is. Op deze manier voorkomt u dat uw nabestaanden de resterende hypotheek van uw woning terug moeten betalen als u bent overleden, waardoor zij mogelijk in de financiële problemen komen.

 

Wat is een schuldsaldoverzekering: waarom afsluiten?

Als u een woning koopt, gaat u er natuurlijk vanuit dat u geen financiële problemen overhoudt aan de koop van de woning. Maar wat als u net bent begonnen met het afbetalen van uw hypotheek of nog niet helemaal klaar bent met afbetalen en plotseling overlijdt? Dan worden uw nabestaanden verantwoordelijk voor het afbetalen van uw schuld, wat betekent dat zij uw hypotheek volledig moeten afbetalen. Wilt u dit voorkomen? Dan kunt u een verzekering afsluiten die ervoor zorgt dat uw schuld wordt afbetaald door de verzekeringsmaatschappij als u overlijdt.

 

Wat zijn de kosten van de verzekering?

Wat u precies aan premie moet betalen om de verzekering af te sluiten, is afhankelijk van diverse factoren. Zo is het uiteraard afhankelijk per verzekeringsmaatschappij wat u moet betalen voor de verzekering, maar verschilt de maandelijkse premie die u moet betalen ook van de hypotheek van uw woning, de looptijd van de lening en de startdatum van de lening. Moet u nog veel terugbetalen door een hoge hypotheek of omdat u de hypotheek pas net heeft afgesloten, dan is de premie van de verzekering bijvoorbeeld hoger dan wanneer u een kleine hypotheek heeft of al bijna de hele hypotheek heeft terugbetaald.

Om erachter te komen wat de premie van de verzekering precies is, kunt u een schuldsaldoverzekering simulatie uitvoeren. Bij het schuldsaldoverzekering simuleren vult u onder andere in wat uw hypotheek is, tot wanneer deze hypotheek loopt en wat de startdatum van de hypotheek is geweest bij het afsluiten. Heeft u dit alles ingevuld, dan krijgt u een berekening schuldsaldoverzekering en weet u precies wat u moet betalen om u en uw nabestaanden te verzekeren. En kiest u ervoor om de berekening uit te voeren bij diverse verzekeringsmaatschappijen? Dan kunt u met schuldsaldo berekenen ook eenvoudig achterhalen wat de goedkoopste schuldsaldoverzekering is.

Onafhankelijk advies
Onafhankelijk advies:
 
Krijg onafhankelijk advies: over de aanbieders van onder andere Pensioensparen, Hospitalisatieverzekeringen en de diverse Spaarvormen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *