Wat is de individuele levensverzekering?

Een individuele levensverzekering is een verzekering die u kunt afsluiten om een aanvullend pensioenkapitaal op te bouwen of om uw dierbaren te beschermen tegen de financiële gevolgen van uw eventuele vroegtijdig overlijden. Een levensverzekering draait om het leven van de verzekerde, waarbij de verzekeringsmaatschappij achter de individuele levensverzekering een bepaald kapitaal uitkeert als de verzekerde komt te overlijden of juist als de verzekerde op een vooraf afgesproken datum nog in leven is. Veel mensen sluiten een individuele levensverzekering af om een extra kapitaal op te bouwen naast het pensioen, maar er zijn ook veel mensen die een levensverzekering afsluiten om te voorkomen dat hun nabestaanden na hun overlijden in financiële problemen komen. Meer over de levensverzekering en het afsluiten van deze verzekering om uw pensioen te sparen of uw nabestaanden te beschermen na uw overlijden, leest u in dit artikel.

 

Diverse aanbieders van de levensverzekering

Omdat de individuele levensverzekering erg populair is in België, is de vraag naar deze verzekering erg groot en zijn er diverse aanbieders die de verzekering aanbieden. Gaat u een levensverzekering afsluiten, dan heeft u dus de keuze uit diverse aanbieders die u kunnen helpen om deze verzekering af te sluiten. Om de beste aanbieder te vinden, kunt u kiezen voor levensverzekering vergelijken. Bij het vergelijken van verschillende levensverzekeringen kijkt u niet alleen naar de dekking van de verzekering, maar ook naar de premie van de verzekering. Vaak is deze premie nog niet bekend, omdat deze per persoon bepaald wordt. Wilt u goed levensverzekering vergelijken België? Dan dient u dus eerst tijd te investeren in premie levensverzekering berekenen.

 

De premie van een verzekering berekenen

De premie die u moet betalen om een verzekering af te sluiten, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de premie van een verzekering ten eerste afhankelijk van de dekking die u krijgt, maar ook van het bedrag dat u wil ontvangen als u aan het einde van de verzekering nog in leven bent of juist komt te overlijden. Omdat de premie van een verzekering altijd per persoon wordt bepaald, staat er nooit een vaste premie op de websites van verzekeringsmaatschappijen vermeld. Wilt u de premie van een verzekering achterhalen, dan dient u een online tool te gebruiken om de premie te berekenen zoals de tool voor het berekenen van de premie van de Dela levensverzekering. Heeft u dit gedaan, dan kunt u de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken en de beste verzekering uitkiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *