Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering vergelijken kan tussen twee gerenomeerde Belgische aanbieders van uitvaartverzekeringen: het Dela Uitvaartzorgplan en de Corona Direct Uitvaartverzekering. Hieronder zijn deze uitvaartverzekeringen vergeleken. Via de buttons kunt u een uitvaartverzekering vergelijken.

Als u ervoor wil zorgen dat u uw zaken goed geregeld hebt, zowel voor u als voor de mensen in uw directe omgeving, wordt aangeraden om een uitvaartverzekering af te sluiten bij Dela. Veel mensen denken bij het afsluiten van een verzekering alleen aan verzekeringen als reisverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen, maar in feite is een uitvaartverzekering net zo belangrijk als deze verzekeringen. Wilt u meer weten over de uitvaartverzekering en het belang van een uitvaartverzekering? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel.

 

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering wordt ook wel een begrafenisverzekering genoemd, maar dit begrip dekt eigenlijk niet de dekking van de term. Zo is een uitvaartverzekering een verzekering die de kosten van een begrafenis of crematie dekt na overlijden, zodat nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan en geen bijkomende kosten moeten betalen na het verzorgen van een begrafenis of crematie.

 

Dela uitvaartverzekering

Naast het feit dat de kosten van uw begrafenis of crematie worden vergoed met een uitvaartverzekering, profiteert u met de Dela uitvaartverzekering van nog enkele andere voordelen. Zo krijgen uw nabestaanden met de Dela uitvaartverzekering bijvoorbeeld praktische bijstand, maar ook administratieve bijstand bij het organiseren van een begrafenis of crematie en alles wat hierna nog georganiseerd moet worden.

Als er iemand in uw directe omgeving overlijdt, brengt dit vaak heftige emoties met zich mee. Deze emoties kunnen het lastig maken om een crematie of begrafenis te organiseren en alle andere zaken die er bij het overlijden van een naaste komen kijken goed aan te pakken, waardoor nabestaanden zeker hulp kunnen gebruiken bij het overlijden van een naaste. Door een uitvaartverzekering af te sluiten bij Dela, weet u zeker dat uw naasten deze steun en hulp krijgen en dat zij niet onder stress komen te staan door uw overlijden.

 

Bepaal zelf wat u wil sparen voor uw Dela uitvaartverzekering

De Dela uitvaartverzekering is één van de vele Dela verzekeringen die u kunt afsluiten om uw toekomst en de toekomst van uw familieleden en partner veilig te stellen. Als u een Dela uitvaartverzekering afsluit, kunt u zelf kiezen welk bedrag u wil verzekeren voor uw crematie of begrafenis. Zo kunt u ervoor kiezen om een groot bedrag te sparen, maar kunt u ook een deel van de kosten voor uw nabestaanden apart zetten. Het bedrag dat u apart wil zetten, kunt u vervolgens sparen in schijven. Dit kan per maand zijn, maar ook per kwartaal, per half jaar of per jaar. Op deze manier spaart u in feite voor uw crematie of begrafenis, zonder dat u in één keer een groot bedrag moet betalen en zonder dat uw nabestaanden na uw overlijden nog veel geld in moeten leggen om uw crematie of begrafenis te betalen. Het is ook mogelijk om een uitvaartverzekering te combineren met een Dela Levensverzekering of een Dela overlijdensverzekering.

 

Wat kost een begrafenis?

Nu vraagt u zich misschien af of u wel een uitvaartverzekering voor een Dela uitvaart nodig heeft. De meeste mensen zien deze verzekering als een verzekering die niet noodzakelijk is om af te sluiten, dus u bent niet de enige die twijfelt over het belang van een uitvaartverzekering België bij Dela.

Echter, als u bedenkt dat de kosten van een begrafenis gemiddeld 3000 tot 5000 euro zijn en deze kosten al snel hoger worden als u meer extra’s wil toevoegen aan uw begrafenis, is het zeker niet onverstandig om een uitvaartverzekering België af te sluiten om deze begrafeniskosten te dekken. Heeft u namelijk niet gespaard voor uw begrafenis en heeft u geen uitvaartverzekering afgesloten, dan lopen uw nabestaanden namelijk het risico dat zij de hoge kosten voor uw begrafenis moeten voldoen. En omdat er maar weinig mensen zijn die 3000 tot 5000 euro op hun lopende rekening hebben staan en dit bedrag gemakkelijk kunnen missen, is het zeker niet verstandig om op deze manier aan de slag te gaan. 

Premie uitvaartverzekering berekenen: hoe werkt dat?

De premie uitvaartverzekering die u bij Dela moet betalen om te sparen voor uw crematie of uw uitvaart, is afhankelijk van het soort uitvaart dat u voor ogen heeft. Kiest u bijvoorbeeld voor een crematie, dan betaalt u een hoger bedrag aan premie dan wanneer u kiest voor een begrafenis. En kiest u voor een luxe kist, dan betaalt u logischerwijs meer dan wanneer u kiest voor een meer sober exemplaar. Kortom: de premie uitvaartverzekering die u bij Dela moet betalen, wordt berekend aan de hand van de uitvaart die u wil organiseren. Door uw wensen duidelijk aan te geven bij het uitvaartverzekering afsluiten, krijgt u direct een goede indicatie van de kosten en van de premie die u moet betalen om deze kosten te dekken.

Om erachter te komen wat uw premie uitvaartverzekering bij Dela zal worden, wordt dan ook aangeraden om de website van Dela te bekijken en hier uw premie te berekenen. Dit kunt u doen door uw wensen en behoeften met betrekking tot uw uitvaart in te vullen, eventuele speciale wensen aan te geven en te bevestigen dat deze uitvaart de uitvaart is die u voor ogen heeft. Heeft u alles ingevuld, dan krijgt u een overzicht van uw verwachte kosten en de premie die u moet betalen.

 

Eerst uitvaartverzekering vergelijken, dan uitvaartverzekering afsluiten

Om ervoor te zorgen dat u de beste uitvaartverzekering afsluit van alle Dela uitvaartverzekeringen, wordt aangeraden de diverse verzekeringen voor uitvaartzorg van Dela met elkaar te vergelijken voor u een verzekering afsluit. Dit doet u niet alleen door de inhoud van de verzekeringen met elkaar te vergelijken (zoals de dekking en het bedrag dat gedekt wordt voor uw crematie of begrafenis), maar ook door de kosten van de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Alleen door de diverse Dela uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken, vindt u namelijk de beste verzekering voor uw persoonlijke situatie en uw budget. Heeft u deze verzekering eenmaal gevonden, dan kunt u de verzekering afsluiten om uw crematie of begrafenis goed te regelen.

 

Wees op tijd met uw uitvaartverzekering

Uit onderzoek van Dela is gebleken dat 7 van de 10 Belgen niet had verwacht dat hun crematie of begrafenis zo duur zou zijn. Om de hoge kosten van uw crematie of begrafenis te dekken en te voorkomen dat uw nabestaanden later in financiële problemen komen, wordt daarom aangeraden om uw uitvaartverzekering niet te laat af te sluiten. Sluit uw uitvaartverzekering dus niet af als u merkt dat uw gezondheid achteruit gaat, maar sluit de verzekering af als u de kosten van de Dela uitvaartverzekering kunt missen en start direct met sparen voor uw uitvaart.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *