Schuldsaldoverzekering – nuttig?

Een schuldsaldoverzekering is een veel gehoorde term bij mensen die een huis willen kopen of reeds een eigen koophuis bezitten. De schuldsaldoverzekering is een verzekering welke zowel voor de kredietverstrekker als de koper van het huis interessant kan zijn. Veel Belgische kredietverstrekkers eisen dat de persoon die een woning wil kopen een schuldsaldoverzekering af moet sluiten. Toch is het zoeken naar een dergelijke verzekering geen eenvoudige opgave. Er zijn zoveel premieformules als eisen waaraan u moet voldoen dat het lastig is om de juiste aanbieder te vinden. Een van beste aanbieders van een schuldsaldoverzekering is BNP Paribas Fortis. Via de tabel hieronder kunt u een schuldsaldoverzekering berekenen bij BNP Paribas Fortis.

Onafhankelijk advies
Onafhankelijk advies:
 
Krijg onafhankelijk advies: over de aanbieders van onder andere Pensioensparen, Hospitalisatieverzekeringen en de diverse Spaarvormen.

Waarom een schuldsaldoverzekering afsluiten?

U heeft net kunnen lezen dat een schuldsaldoverzekering veelal wordt verplicht door veel Belgische kredietverstrekkers. Op het moment dat u een hypotheeklening aangaat dient u dus ook een schuld saldo verzekering af te sluiten. Veel kredietverstrekkers adviseren u over de beste aanbieder van een dergelijke verzekering. Toch is het handig om zelf een berekening uit te voeren bij andere aanbieders. Wij adviseren u van harte om eens een berekening te doen bij BNP Paribas Fortis.

 

Wat is het nut van een schuldsaldoverzekering?

Een schuldsaldoverzekering is bedoeld om in geval van eventueel overlijden de hypotheeklening alsnog te voldoen. Voor de kredietverstrekker is het dan ook van groot belang dat de persoon aan wie een lening wordt verstrekt ook een schuldsaldoverzekering afsluit. Een dergelijke verzekering biedt namelijk de waarborg dat de kredietgever de lening alsnog terugkrijgt.

 

Een ander voordeel van een verzekering voor uw lening is die voor uw partner of erfgenamen. Indien u vroegtijdig overlijd dan kan hij of haar in grote financiele problemen komen in relatie tot de hypotheeklast. Een schuldsaldoverzekering dekt deze schulden. In veel gevallen wordt deze verzekering gecombineerd met een levensverzekering van bijvoorbeeld Dela welke eventueel wordt aangevuld met een overlijdensverzekering en een uitvaartverzekering.

 

Ten slotte is het ook mogelijk om de premies van een schuldsaldoverzekering te gebruiken bij de aangifte van de belasting. U kunt dan veel voordeel behalen.

 

Schuldsaldoverzekering berekenen?

Via onderstaande tabel kunt u een berekening uitvoeren bij BNP Paribas Fortis.

Onafhankelijk advies
Onafhankelijk advies:
 
Krijg onafhankelijk advies: over de aanbieders van onder andere Pensioensparen, Hospitalisatieverzekeringen en de diverse Spaarvormen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *