Schuldsaldoverzekering berekenen: stappenplan

schuldsaldoverzekering berekenen

Als u een hypotheek afsluit om een woning te kopen, krijgt u vaak de vraag of u voor deze hypothecaire lening ook een schuldsaldoverzekering af wil sluiten. Maar wat is een schuldsaldoverzekering precies en waar kunt u deze verzekering afsluiten voor de beste premie en de beste uitbetaling? Meer hierover, leest u in dit artikel.

 

Wat is een schuldsaldoverzekering?

De schuldsaldoverzekering wordt ook wel SSV genoemd. Dit is een verzekering die ervoor zorgt dat het resterende bedrag van een hypothecaire lening door de verzekeringsmaatschappij van de verzekering betaald wordt aan de bank indien u komt te overlijden voor u de hypotheek helemaal heeft terugbetaald. Kortom: komt u te overlijden en is de lening van uw woning nog niet helemaal terugbetaald? Dan wordt de lening afbetaald door de verzekeringsmaatschappij, zodat uw nabestaanden niet de kosten van uw hypotheek hoeven te dragen na uw overlijden.

 

Wat zijn de kosten van een schuldsaldoverzekering?

Omdat niet iedere woning dezelfde hypotheek heeft, staan de kosten van een schuldsaldoverzekering niet vast. Zo moeten sommige mensen meer geld betalen voor de verzekering omdat zij een hogere hypotheek moeten verzekeren, terwijl andere mensen een kleinere hypotheek hebben afgesloten en dus minder premie hoeven te betalen voor de verzekering. Dit komt omdat het uit te keren bedrag bij het overlijden bij een kleine hypotheek simpelweg kleiner is dan bij een grote hypotheek, waardoor de premie ook lager uitvalt. Maar hoe weet u welke premie u moet betalen als u kiest voor het afsluiten van deze verzekering? Dat kunt u achterhalen door middel van schuldsaldoverzekering berekenen. Meer over schuldsaldoverzekering berekenen, leest u in onderstaande alinea.

 

Hoe werkt schuldsaldo berekenen?

Om een berekening schuldsaldoverzekering te maken, dient u enkele gegevens bij de hand te hebben. De belangrijkste gegevens die u nodig heeft om een schuldsaldoverzekering simulatie te maken, zijn de gegevens met betrekking tot de lening die u heeft afgesloten om uw woning te kopen. Zo dient u te weten welk bedrag u heeft geleend, maar ook wat de rentevoet van dit geleende bedrag is, wat de eventuele looptijd van de lening is en wat de startdatum van de lening is. Verder dient u nog enkele persoonlijke gegevens in te vullen, zodat verzekeringsmaatschappijen een duidelijk beeld krijgen van uw persoonlijke situatie. Heeft u alles ingevuld, dan kunt u starten met schuldsaldoverzekering simuleren om de kosten van uw verzekering te achterhalen. En berekent u de premie van diverse verzekeringsmaatschappijen, dan kunt u op deze manier eenvoudig de goedkoopste schuldsaldoverzekering vinden.

Onafhankelijk advies
Onafhankelijk advies:
 
Krijg onafhankelijk advies: over de aanbieders van onder andere Pensioensparen, Hospitalisatieverzekeringen en de diverse Spaarvormen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *