Premie levensverzekering: hoe berekenen?

Als u een levensverzekering afsluit, moet u altijd een premie levensverzekering betalen. De premie van een levensverzekering is het vaste bedrag dat u iedere maand moet betalen om gebruik te kunnen maken van de verzekering en betreft dus in feite de belangrijkste kostenpost van een levensverzekering. Gaat u een verzekering afsluiten en bent u benieuwd wat de premie levensverzekering is? Kies dan voor premie levensverzekering berekenen en u weet precies wat u maandelijks moet betalen voor uw verzekering.

Meer weten over levensverzekeringen? Lees dan ook: ‘Wat is een levensverzekering‘ & ‘Waarom een levensverzekering afsluiten‘. Deze twee artikelen helpen u te beoordelen of het afsluiten van een levensverzekering voor u nuttig is en wat deze verzekering precies inhoudt. In dit artikel aandacht voor het berekenen van de premie levensverzekering en de verschillende verzekeraars.

 

Premie levensverzekering berekenen: stappenplan

Om te achterhalen wat de premie van een levensverzekering is, kunt u deze premie eenvoudig berekenen. Dit doet u door gebruik te maken van een online tool van een verzekeringsmaatschappij die de verzekering aanbiedt, waarbij u onder andere invult wat u precies wil verzekeren en tot welk bedrag u verzekerd wil zijn. Vervolgens wordt de einddatum van de verzekering bepaald en wordt er berekend wat de premie levensverzekering is.

 

Levensverzekering vergelijken België met verschillende premies

Als u de goedkoopste levensverzekering wil vinden van België, kunt u de online tools voor het berekenen van de premie van uw levensverzekering gebruiken om een voordelige levensverzekering te vinden. Dit doet u als volgt. Eerst zoekt u diverse aanbieders van de levensverzekering, zoals Dela verzekeringen. Als u diverse aanbieders heeft gevonden, zet u deze op een rijtje en gaat u bij iedere aanbieder aan de slag met het berekenen van de premie. Het is belangrijk dat u bij iedere aanbieder precies invult wat u voor verzekering nodig heeft, want anders worden de berekeningen niet goed uitgevoerd en zullen sommige aanbieders standaard een hogere prijs weergeven. Vult u bijvoorbeeld bij de ene verzekeraar in dat u meer wil verzekeren dan bij de andere aanbieder, dan is de premie van de verzekeraar met de meer uitgebreide dekking natuurlijk hoger dan de premie met de minder uitgebreide dekking. Voor een goede vergelijking, wordt dan ook aangeraden om bij de verschillende aanbieders van de verzekering exact hetzelfde in te vullen bij het maken van een premieberekening.

Heeft u verschillende berekeningen uitgevoerd, dan kunt u direct zien welke verzekeringsmaatschappijen de beste prijzen hanteren. Kies vervolgens één van de goedkoopste verzekeringen uit uw lijstje en start direct met levensverzekering afsluiten om te profiteren van de aantrekkelijke prijs van deze verzekering. Vaak kunt u een verzekering eenvoudig online afsluiten, dus u kunt binnen enkele minuten al goed verzekerd zijn met een levensverzekering met uitgebreide dekking en goede prijs.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *