OverlijdensverzekeringEen overlijdensverzekering is een overeenkomst tussen de verzekeraar (in het geval van een Dela overlijdensverzekering is dit Dela) en een verzekeringnemer. In deze overeenkomst verbindt de verzekeraar zich ertoe om tegen betaling van een premie door de verzekeringnemer, een bepaalde som uit te betalen aan de begunstigde van de verzekering als de verzekeringnemer overleden is. Dit betekent dat de verzekeringnemer een begunstigde aanwijst in de overeenkomst, zoals een direct familielid of een ouder, die na het overlijden van de verzekeringnemer een bedrag uitgekeerd krijgt van Dela, de verzekeraar.

Bij het afsluiten van een overeenkomst voor de overlijdensverzekering, worden er altijd vier partijen in de overeenkomst meegenomen. De eerste partij betreft de verzekeraar, ofwel de verzekeringmaatschappij die het verzekerde risico (het overlijden van de verzekerde) dekt. In het geval van een Dela overlijdensverzekering, is deze verzekeraar Dela. Daarnaast wordt er een verzekeringnemer in het contract meegenomen, ofwel de persoon die de verzekering afsluit, de premies betaalt en de begunstigde van de verzekering aanduid. De derde partij in het contract van de Dela overlijdensverzekering, is de verzekerde. Dit is de persoon op wiens hoofd de Dela overlijdensverzekering wordt afgesloten, ofwel over wie er een bedrag wordt uitgekeerd na het overlijden. Tot slot is er nog de begunstigde in het contract, ofwel de persoon die het verzekerde bedrag krijgt als de verzekerde (de derde partij dus) overlijdt.

De verzekerde kan nooit dezelfde persoon zijn als de begunstigde, omdat de begunstigde een bepaald bedrag uitgekeerd krijgt van de verzekeraar na het overlijden van de verzekerde. De verzekerde en de begunstigde zijn dus altijd twee personen.

 

Wat zijn de verschillen tussen een overlijdensverzekering en een levensverzekering?

Hoewel velen denken dat een overlijdensverzekering Dela hetzelfde is als een levensverzekering van Dela, is dit niet het geval. Als u een overlijdensverzekering afsluit, krijgt de begunstigde van de verzekering namelijk pas een bedrag uitgekeerd als de verzekerde overleden is. Sluit u een levensverzekering van Dela af, dan krijgt de begunstigde van deze Dela verzekering een bedrag uitgekeerd als de verzekerde nog in leven is na het verstrijken van de einddatum van de overeenkomst. Kortom: bij de overlijdensverzekering Dela krijgt de begunstigde uitbetaald na het overlijden van de verzekerde, terwijl de begunstigde bij de levensverzekering pas uitbetaald krijgt als de verzekerde nog in leven is na het verstrijken van het contract van de levensverzekering.

Een ander verschil tussen beide verzekeringen, is het feit dat de begunstigde van de overlijdensverzekering Dela niet dezelfde persoon kan zijn als de verzekerde, terwijl dit bij de levensverzekering wel het geval is. Dit komt omdat de verzekerde nog in leven is bij het uitkeren van het bedrag van de levensverzekering, terwijl dit bij de overlijdensverzekering Dela niet het geval is.

Tot slot is het doel van de overlijdensverzekering anders dan het doel van de levensverzekering. Het doel van de levensverzekering is namelijk het opbouwen van kapitaal, terwijl het doel van de overlijdensverzekering risicodekking bij overlijden betreft. Het doel van de uitvaartverzekering van Dela is overigens weer anders, want dit is simpelweg het voldoen van uitvaartfacturen na het organiseren van een uitvaart Dela.

 

Hoe hoog is de te betalen premie overlijdensverzekering?

Als u een verzekering overlijden afsluit bij Dela, kunt u kiezen uit verschillende soorten verzekeringen. De premie overlijdensverzekering die u moet betalen aan Dela, is afhankelijk van het soort verzekering dat u afsluit en de specifieke wensen die u heeft bij het afsluiten van de verzekering. Er is dus geen vaste premie overlijdensverzekering, want de premie overlijdensverzekering die u moet betalen is geheel afhankelijk van uw eigen wensen en behoeften.

Om erachter te komen wat u moet betalen aan premie overlijdensverzekering als u kiest voor een verzekering overlijden van Dela, kunt u uw premie eenvoudig berekenen op de website van Dela. In dit geval vult u simpelweg uw wensen en behoeften in, doorloopt u alle stappen van premie overlijdensverzekering berekenen en bekijkt u wat de geschatte te betalen premie overlijdensverzekering voor u zal zijn als u kiest voor een verzekering overlijden van Dela.
 

De beste premie overlijdensverzekering vindt u met overlijdensverzekering vergelijken

Omdat u natuurlijk niet te veel geld wil betalen voor uw verzekering overlijden van Dela, is het verstandig om op zoek te gaan naar een goedkope overlijdensverzekering. Deze vindt u niet door direct de eerste verzekering af te sluiten die u ziet, maar wel door diverse overlijdensverzekeringen van Dela met elkaar te vergelijken.

Bij het overlijdensverzekering vergelijken voor het vinden van een goedkope overlijdensverzekering is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de prijzen van de verzekeringen die u af kunt sluiten, maar ook naar de diverse dekkingen van de verzekeringen en de diverse voorwaarden van de verzekeringen. Op deze manier vindt u met overlijdensverzekering vergelijken niet alleen een goedkope overlijdensverzekering, maar ook een goede overlijdensverzekering.

Heeft u eenmaal een overlijdensverzekering Dela gevonden die bij uw wensen, behoeften en budget past, dan kunt u deze overlijdensverzekering direct afsluiten. Dit kunt u eenvoudig doen door de stappen op de website van Dela te volgen, waarbij u invult wat uw wensen en behoeften zijn met betrekking tot uw verzekering overlijden en bovendien enkele persoonlijke gegevens achterlaat. Heeft u alle stappen voor overlijdensverzekering afsluiten gevolgd op de website van Dela, dan heeft u met succes een overlijdensverzekering afgesloten.

Dela wordt ook wel de uitvaartspecialist van België genoemd en is al 75 jaar actief op de markt als ondersteunende partij bij begrafenissen en crematies. Het ondersteunen van nabestaanden bij een begrafenis of crematie doet Dela onder andere door praktische en administratieve ondersteuning te bieden, maar ook door diverse verzekeringen aan te bieden die u kunt afsluiten om uw begrafenis of crematie nog voor uw overlijden goed te organiseren.

Eén van de verzekeringen die u bij Dela af kunt sluiten, is de overlijdensverzekering. De overlijdensverzekering van Dela wordt vaak vergeleken met de uitvaartverzekering van Dela en de levensverzekering van Dela, maar in feite is de Dela overlijdensverzekering een geheel andere verzekering dan deze beide verzekeringen. Wilt u weten wat de overlijdensverzekering van Dela precies inhoudt? Bekijk dan de onderstaande tabel.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *