Levensverzekering en fiscaal

De lijfrente die u ontvangt als u een levensverzekering afsluit, wordt tevens belast met een bepaald percentage aan belasting. Dit is misschien niet eerlijk omdat u gewoon levensverzekering premie betaalt om lijfrente te ontvangen, maar toch dient u een klein deel van uw lijfrente af te dragen aan de overheid als u belastingaangifte doet. Wilt u zo veel mogelijk overhouden van uw lijfrente? Denk dan goed na over de levensverzekering fiscaal die u afsluit en voorkom dat u een groot deel van uw lijfrente af moet dragen aan de overheid.

 

Laat u adviseren door een specialist

De regels met betrekking tot levensverzekering en fiscaal zijn vrij ingewikkeld en lastig te begrijpen voor een leek. Toch is het belangrijk om u te verdiepen in de levensverzekering premie die u moet betalen, de lijfrente die u hiervoor krijgt en de lijfrente die u overhoudt na het afdragen van belasting. Doet u dit niet, dan kan dit ervoor zorgen dat u een groot deel van uw gespaarde lijfrente moet afdragen bij de belastingaangifte, waardoor de levensverzekering tak 21 ineens veel minder interessant is om af te sluiten. Als u zelf niet voldoende kennis heeft van levensverzekering en fiscaal, wordt aangeraden om naar een specialist op het gebied van levensverzekering fiscaal te gaan. Deze specialist kan u namelijk niet alleen adviseren bij het afsluiten van een spaarverzekering, levensverzekering of beleggingsverzekering, maar kan u ook helpen met tak 21 vergelijken om de beste levensverzekering op fiscaal gebied af te sluiten.

 

Hulp bij lijfrente berekenen

Veel mensen denken bij het berekenen van de lijfrente niet aan het meetellen van de te betalen belasting, waardoor zij een verkeerd beeld krijgen van het geld dat zij ontvangen van de verzekeringsmaatschappij. Om te voorkomen dat u een vervormd beeld krijgt van de lijfrente die u ontvangt van de verzekeringsmaatschappij, wordt aangeraden om ondersteuning te vragen bij lijfrente berekenen. Ook deze ondersteuning kunt u krijgen van een specialist op het gebied van de levensverzekering, aangezien deze specialist precies weet wat u van welke lijfrente overhoudt na het afdragen van belasting. In plaats van zelf op zoek te gaan naar een goede levensverzekering met interessante premie en lijfrente, is het dan ook beter om de expertise van een specialist te raadplegen. Doet u dit niet, dan kan uw eerst zo aantrekkelijke verzekering ineens veel minder aantrekkelijk uitpakken.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *