De overlijdensrisicoverzekering: wat is dat?

Een overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel een overlijdensverzekering genoemd. Dit is een verzekering die u afsluit om het risico af te dekken dat u komt te overlijden binnen de looptijd van de verzekering. Overlijdt u namelijk voor de einddatum van de verzekering, dan keert de verzekeringsmaatschappij waar u de verzekering heeft afgesloten een bepaald bedrag uit. Dit is het bedrag dat u heeft verzekerd op uw leven bij het afsluiten van de verzekering en omdat het bedrag aan uw nabestaanden wordt uitgekeerd, wordt met de overlijdensrisicoverzekering het risico van uw overlijden voor uw nabestaanden afgedekt. Bent u bang dat uw nabestaanden na uw overlijden met hoge kosten komen te zitten en mogelijk in de financiële problemen komen, dan kunt u dit voorkomen door een verzekering voor uw overlijden af te sluiten. En bent u na het verstrijken van de einddatum nog niet overleden, dan kunt u simpelweg een nieuwe verzekering afsluiten om het risico van uw overlijden alsnog te dekken.

 

De verschillende partijen van de verzekering overlijden

Als u een levensverzekering bij overlijden afsluit, zijn er altijd diverse partijen betrokken bij de overeenkomst. Zo bent u bij het afsluiten van de verzekering de verzekerde, wat betekent dat de verzekering bij overlijden op uw naam komt te staan. Bent u overleden, dan krijgt de begunstigde van de verzekering de uitkering van de verzekering. De begunstigde van de verzekering kan bijvoorbeeld uw partner zijn, maar ook uw kind of een ander familielid. De verzekeraar is de verzekeringsmaatschappij waar u de overlijdingsverzekering afsluit en die uw begunstigde uitbetaalt bij uw overlijden.

 

Twee overlijdensverzekeringen afsluiten

Bijna iedere Belgische verzekeringsmaatschappij geeft u de mogelijkheid om twee overlijdensverzekeringen af te sluiten. Dit betekent dat u niet alleen een verzekering op uw naam kunt zetten, maar bijvoorbeeld ook op de naam van uw partner. Daarnaast is het tevens mogelijk om een overlijdensverzekering baby af te sluiten als u het risico van het overlijden van uw pasgeboren kindje wil dekken met een verzekering.

 

Overlijdensverzekering vergelijken voor de beste verzekering

Omdat er verschillende verzekeringsmaatschappijen zijn die de overlijdensrisicoverzekering aanbieden en deze aanbieders allemaal andere premies hanteren, wordt aangeraden om voor het afsluiten van een overlijdensverzekering eerst wat tijd te investeren in het vergelijken van diverse verzekeringen van verschillende aanbieders. Kijk dus niet alleen naar de Dela overlijdensverzekering, maar bekijk ook de premie en dekking van andere verzekeringen op de markt. Heeft u eenmaal een geschikte tijdelijke overlijdensverzekering gevonden die bij uw wensen, behoeften en budget past, dan kunt u deze verzekering direct afsluiten.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *