De gemengde levensverzekering: algemene informatie

Als u een levensverzekering wil afsluiten, kunt u kiezen uit diverse soorten verzekeringen. Zo kunt u bijvoorbeeld een gemengde levensverzekering afsluiten, maar wat houdt deze verzekering precies in? Als u niet weet wat een gemengde levensverzekering precies is, leest u in dit artikel meer over de gemengde levensverzekering betekenis.

 

Wat is een gemengde levensverzekering?

Een gemengde verzekering is een combinatie van een tijdelijke kapitaalverzekering bij overlijden en een kapitaalverzekering bij leven. Dit betekent dat u bij het afsluiten van deze verzekering één polis afsluit, waarbij zowel het overlijdensrisico wordt afgedekt als een vermogen opgebouwd wordt. Het voordeel van deze gecombineerde polis, is het feit dat u bij het in leven zijn van de verzekerde op de einddatum een overeengekomen kapitaal uitgekeerd krijgt maar ook een kapitaal uitgekeerd krijgt als de verzekerde overleden is op de einddatum van de verzekering. U krijgt dus niet alleen lijfrente als u nog leeft bij het verstrijken van de einddatum van de levensverzekering tak 21, maar uw nabestaanden krijgen ook lijfrente als u op dit moment al overleden bent.

 

De schuldsaldoverzekering: een andere gecombineerde verzekering

Naast de gemengde verzekering, is er nog een verzekering die u gecombineerd af kunt sluiten. Dit betreft de schuldsaldoverzekering: een combinatie van de levensverzekering fiscaal en de hypothecaire lening. Sluit u deze verzekering af, dan wordt uw levensverzekering gekoppeld aan een krediet. De verzekering volgt het terugbetalingspatroon van de lening en voorziet in geval van overlijden van de verzekerde het saldo dat nog terugbetaald moet worden voor het krediet. In dit geval hebben de nabestaanden van de verzekerde geen schuld na zijn of haar overlijden, maar wordt de schuld kwijtgescholden door de verzekeringsmaatschappij van de verzekering die u heeft afgesloten. Nog twijfels over het nut van de schuldsaldoverzekering? Lees dan ons artikel ‘Schuldsaldoverzekering – Nuttig?’ en kom erachter of u deze verzekering kunt gebruiken.

 

Kies de juiste verzekering

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, kunt u een levensverzekering kiezen die bij uw persoonlijke situatie past. Zo kunt u een gemengde levensverzekering afsluiten als u het risico van uw overlijden wil beperken en tegelijkertijd ook geld wil ontvangen als u nog leeft na het verstrijken van de einddatum van de verzekering, maar kunt u ook een verzekering met schuldsaldo afsluiten om te voorkomen dat uw nabestaanden uw schulden over moeten nemen na uw overlijden. Deze verzekering is bijvoorbeeld interessant als u een hoge hypotheek heeft afgesloten en u weet dat uw nabestaanden de kosten van deze hypotheek niet kunnen dragen na uw overlijden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *